Erkan Canan - Radikal Kitap
Tarih: 30 Eylül 2011, Cuma
Tarih: 30 Eylül 2011, Cuma
Serdar Şahinkaya 'Mutfaktan Sofraya' adlı elimizdeki kitabında, klasik
yemek tariflerini vermek yerine, hayattan zevk almanın özgün bir biçimi olarak
yemek yapmayı anlatıyor. Şahinkaya'nın yemek üzerine yazıları, yemek yapmanın
aslında eğlenceli, heyecanlı, huzurlu ve dinlendirici bir etkinlik olduğunu
gösteriyor. Yazarın, çocukluğunun geçtiği İzmir'de şeker bayramlarındaki
baklava imecesini anlatarak başladığı kitabı, Türkiye'nin bazı bölgelerindeki
lezzetlerin de izini sürüyor. Şahinkaya bunun yanı sıra, çiftlik çipurası,
İzmir usülü enginar dolması, kurutulmuş biber dolması, limon kabuğu rendeli dil
tavası, bardak tatlısı ve asma yaprağında sardalye gibi bazı ilgi çekici yemek
tarifleri de veriyor. Kitap, yemek yapma meraklıları için olduğu kadar, sofra
muhabbetini sevenlerin de ilgisini çekebilecek nitelikte.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder