Reçelini de denemelisiniz... Çekirdeklerini çıkarıp, likopenini tam alabilmek için kabuklarıyla birlikte doğrayarak, bire bir ölçekte şeker ilavesiyle kaynatın. Domatesler çok erimeden içine kuş üzüm de karıştırarak ve şekerlenmemesi için limon su ilavesiyle bir-iki dakika sonra ocaktan alıp, temiz kavanozlara doldurun. Yeni kapaklar kullanmalısınız. Kavanozları kapattıktan sonra öncelikle ters çevirin. Yarım saatte bir kavanozların yönlerini çevirerek soğutun. Böylece hava almasını ve içindeki malzemenin eşit dağılmasını sağlamış olursunuz. Biraz da güneşte beklemeye alırsanız kıvamı nefis olur. Afiyetle... Nurten
Reçelini de denemelisiniz... Çekirdeklerini çıkarıp, likopenini tam alabilmek için kabuklarıyla birlikte doğrayarak, bire bir ölçekte şeker ilavesiyle kaynatın. Domatesler çok erimeden içine kuş üzüm de karıştırarak ve şekerlenmemesi için limon su ilavesiyle bir-iki dakika sonra ocaktan alıp, temiz kavanozlara doldurun. Yeni kapaklar kullanmalısınız. Kavanozları kapattıktan sonra öncelikle ters çevirin. Yarım saatte bir kavanozların yönlerini çevirerek soğutun. Böylece hava almasını ve içindeki malzemenin eşit dağılmasını sağlamış olursunuz. Biraz da güneşte beklemeye alırsanız kıvamı nefis olur. Afiyetle...
YanıtlaSilNurten