24 Ekim 2016 Pazartesi

Ahmet Rasim'in "Çorbanamesi" ve Tarhana Çorbası

1 yorum:

  1. Son derece iştah açıcı bir sayfa; ellerinize, emeğinize sağlık hocam, sanki kokusu bile geldi buram buram, sıcacık…
    Kıymalı veya haşlanmış nohutlu da deneyin, nefis oluyor…
    Yazılı kaynaklara göre 100 gr toz tarhanada; 14,1 gr protein, 58,8 gr karbonhidrat ve 3,9 gr yağ, 78 mg kalsiyum, 0,5 mg demir bulunuyormuş. İyi bir protein, kalsiyum, A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini ve likopen kaynağı olduğu ifade ediliyor. Tahılların fermentasyonu sonucu oluşan tarhana aynı zamanda probiyotik özellikte bir besindir.
    Tarhananın, içinde bulundurduğu çeşitli liflerden dolayı yüksek kolesterol, kalp krizi, kolon kanseri, obezite, yüksek tansiyon, hemoroid ve damar hastalıklarının azaltılmasında etkili olduğu, doktorlar ve beslenme uzmanlarınca kaydedilmekte. Vücudumuzun mikroplara karşı dirençli olması açısından da önemli vitaminler ve mineraller yönünden de zengindir.
    Afiyetler dilerim,
    Nurten

    YanıtlaSil